18 June 2012

Η παράξενη σκέψη της ημέρας



από: stoma-tou-lykou

Η παράξενη σκέψη της ημέρας

Κατεβαίνω με την Billie στην πολη, περναω αριστερα δεξια απ τα κουτακια. Ανθρωποι περπατανε πανω κατω στο δρομο, αδιαφοροι σε μενα κι εγω σ' αυτους. Θυμαμαι στην Αθηνα οταν οδηγουσα οτι.... κατα καποιο τροπο οι ανθρωποι ηταν ακομα πιο 'ανυπαρκτοι' σε μενα. Οτι δεν εδινα σχεδον καθολου σημασια σε οτι ηταν διπλα μου, οτι ηταν σαν να βαζω παρωπιδες και να πηγαινω στον προορισμο μου.

Αν ζουσα ομως σ' ενα χωριο, ολα θα ηταν σημαντικα. Ολα. Απο τα κτιρια μεχρι τους ανθρωπους γιατι θα τους γνωριζα ολους. Θα ηξερα. Θα ήταν μια πιο 'αυθεντικη' εμπειρια αν θελετε κι ο λογος θα ηταν - ενας απ τους λογους τουλαχιστον - οτι γνωστικα θα μπορουσα να την κοντρολλαρω. Να ξερω. Κανεις ανωνυμος.

Κι ολα θα ηταν σημαντικα γιατι θα ηταν μικρα. Θα ηταν λιγα. Κι οταν εχεις λιγα, ισως τα λιγα γινονται αναποφευκτα σημαντικα, ενω τα πολλα αργα ή γρηγορα γινονται αναποφευκτα ασημαντα.

Mικρός είχα κάποια στιγμή 4 αυτοκινητάκια Matchbox για να παιζω. Αυτα ήταν. Αυτά τα 4 αυτοκινητάκια ήταν η ζωή μου, δεν ξέρω πόσες ώρες πέρασα. Αργότερα που έγιναν πολυ περισσότερα... έχασε κάπως το ενδιαφέρον του. Δεν μπορουσα ποτε να αφοσιωθω σε ολα οπως σ' αυτα τα 4. 

Σκεφτειτε το λιγο, ή παρτε αυτή την αρχη και κολλήστε την όπου θέλετε. Κρατήστε στη ζωή σας λίγους και σημαντικούς ή πολλούς και ασήμαντους.

Ίσως πολλοί και ασήμαντοι που σας θαυμάζουν να σας κάνουν να νιώσετε εσείς σημαντικός.

 Κι αν μπεις σ΄ ενα μικροκοσμο, αν φτιαξεις ενα, αν τον ζησεις, ειτε ειναι απο μουσικους, ειτε απο μοτοσυκλετιστες είτε από συλλέκτες βινυλίου, είτε ότι θέλεις, αυτόματα θα γίνει σημαντικός για σένα και θα σε γεμίσει νοήματα.

Γενικά μ αρέσει να διαλέγω το λιγο και το σημαντικο, απλά μεχρι σημερα, στην κινηση μεσα με το XLακι δεν το ειχα αποκρυσταλλωσει.

Kαι ίσως όσα χρειάζεται να ξέρουμε, δεν τα διδασκόμαστε, απλά ανακαλύπτουμε σιγά σιγα τι υπήρχε ήδη στο κεφάλι μας. Είχα την τύχη στις σπουδές μου να έχω ανθρώπους που βοήθησαν αυτό το 'ξυπνημα'. Πάμε πάλι στην οδήγηση γιατί θα στουκάρουμε. 

Με το 1300 η σημερινη σκεψη θα ηταν δύσκολη, θα οδηγουσα αλλιως, θα χρειαζομουν περισσοτερη προσοχη. Το 185 είναι 'λιγο και σημαντικό.'

Μετά απλά συνέχισα να οδηγάω.

Καλημέρα σε όλους και ειδικά σε όσους έβγαλε νόημα το παραπάνω :)



feel free to share with you friends