18 April 2016

Κυριακάτικη βόλτα


StreetArt η Site specific η πάμε μια βόλτα να βλέπουμε θαύματα και να παίξουν μαζί μας...πες το όπως θέλεις και ονόμασε το παλιομοδίτικα, μεταμοντέρνα η ποιητικά. Σημασία έχει να βγεις σε μια Κυριακάτικη βόλτα και θα τους συναντήσεις.

Καλλιτέχνες και παιδιά παίζουν στο δρόμο, πειράζουν ο ένας τον άλλον, εκφράζουν με κίνηση αυτά που θέλουν να πουν. Ναι, σήμερα θα ασχοληθώ με την κίνηση, και να συνοδεύονται όλα αυτά από ήχους: Ήχους πουλιών και αυτοκινήτων, ομιλίες, τραγούδι, κρουστά από μακριά, κιθάρες ακούγονται από πιο κοντά. Μια χορωδία τραγουδάει "μια πόλη μαγική".

Αν κινηθείς, μπορείς να τους βρεις. Αν είσαι παιδί (μέσα σου) μπορείς να παίξεις μαζί τους, να κοντοσταθείς, να χαζεύεις, να φλερτάρεις μαζί τους. Να εντυπωσιαστείς και να κουνηθείς.

Αν είσαι μεγάλος να είσαι εύγνωμον που σου'φεραν ένα χαμόγελο και ενθαρρυντικός να συνεχίσουν την προσπάθειά τους

...και αν σου άρεσε δώσε πίσω την ενέργεια - με ένα χειροκρότημα, με ένα χαμόγελο η ένα τάλαρο

.....

Διονυσίου Αρεοπαγίτου Ι



Οι πιο έντεχνες σαπουνόφουσκες που έχω δεί, φτιαγμένες από  ένα κουβά σαπουνάδα με μια διχάλα με κορδόνι. Και κίνηση, μαεστρία, βουβή, τροφοδοτούμενη από την χαρά των παιδιών και το βλέμμα των περαστικών.


.....

Διονυσίου Αρεοπαγίτου ΙΙ 



Breakdance

(χωρίς brandname/επιχωρηγήσεις)
Εξαιρετικοί χορευτές, εξαιρετικοί συνεργασία μεταξύ τους, παιχνιδιάρικη "δραματουργία", κεφάτη επικοινωνία με το κοινό τους - απόλαυση
(Δώστε και κάνα φράγκο, νηστικό αρκούδι δεν χωρεύει, φωνάζει ένας παππούς!!)
Τα παιδιά με έμφυτη ευγένεια και έχοντας δώσει ένα καλά δουλεμένο πρόγραμμα ρώτησαν το κοινό αν τους άρεσε αυτό που βλέπουν! Και ζήτησαν "ενέργεια" να συνεχίσουν...!!!Δώστε   τους!!!




.....


Πάρκο Ελευθερίας



Inner move project

Σε ωραίο περιβάλλον, μες' το πράσινο, νέοι χορευτές σε sitespecific παράσταση. Όμορφο και γύρο-γύρο στους λόφους χαλαρή ατμόσφαιρα. Νεολαία με όνειρα, μεσήλικες με υποχρεώσεις και γιαγιάδες να καμαρώνουν τα εγγόνια τους. Όταν φεύγουν, χαζεύω τους περαστικούς. Πάλι βιαστικοί...






feel free to share with you friends