28 May 2010

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ-ΑΠΕΡΙΤΙΦ ΛΕΜΟΝΙΟΥ-

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ-ΑΠΕΡΙΤΙΦ ΛΕΜΟΝΙΟΥ-




Λιμοντσέλο με μια ματιά:
Παραδοσιακό ποτό του Sorrento (κοντά στην ακτή Amalfi) και της Liguria.
(Στην περιοχή του Μπάρι το λένε και «Limoncino»)
Διάρκεια παρασκευής του Limoncello: 80 Ημέρες







Να θυμάστε ότι, εάν χρησιμοποιήσετε μπουκάλια με φελλό θα πρέπει τότε μετά την τοποθέτηση του φελλού να σφραγίσετε το πώμα με κερί, αρκετές φορές γιατί ο φελλός «αναπνέει» μα αποτέλεσμα να χαλάσει το ποτό.
Το Limoncello σερβίρεται κατ’ ευθείαν από το ψυγείο.
Το Λικέρ αυτό όσο πιο πολύ χρόνο παραμένει στο μπουκάλι, τόσο πιο καλό γίνεται.
Εάν θέλετε το ποτό σας να είναι πιο παχύρρευστο μπορείτε να προσθέσετε 1-2 φλιτζάνια ζάχαρη παραπάνω.





Τα λέμε σε 2 μήνες....

feel free to share with you friends